fredag 7 april 2017

Al Assad är en mördare och barbar som nu tvingar fram militära repressioner från Trump och USA. I detta fall kanske  motiverade.
Ingen vill väl ha ett utvidgat krig i Syrien där också USA är en formellt stridande part, De tragiska och ofattbart grymma gasbombningarna mot försvarslösa människor och barn har tvingat fram reaktioner som kan bli riktigt farliga.

För ovanlighetens skulle kritiserar jag inte Trumps flyg- och missilangrepp på flygplatsen som tros ha varit basen för flygattackerna med den livsfarliga gasen Sarin. Det är krigsbrott och ska mötas med krigsrätt.Men för att undvika fler flygangrepp och gasattacker från Assad måste någon tala om att såhär blir det då för dig...Det är vad Trump har gjort.

Ryssland har inte klarat av löftet att stoppa nya gasattacker från Assad efter gasattacken 2013. Rysslands och Irans reaktioner blir viktiga för om nya militära operationer från stormakterna kan stoppas.
FN måste hur som helst fortsätta sin undersökning och söka få fram förhandlingar om fred i Syrien och stopp på militära insatser. En första eld upphör från alla parter efter gasattacken bör prövas och kan kanske falla  ut positivt när det blir press på parterna.

Kraftigt minskad tro på en M-regering sedan stödet för Anna KB rasat. Flest kritiska är Centerpartister.
Centerns väljare visar det tydligt när fler centerpartister tror på en S-regering än en M-regering efter nästa val.Centern ska fortsätta¨politiskt precis som nu, men försöka få in fler C-sakfrågor i debatten som förebyggande sjukvård, ökad personalutbildning och satsning på äldre.


Inga kommentarer: