torsdag 20 april 2017

Löfven kan tänka sig ytterligare satsningar på försvaret under sitt besök på Gotland. Han tar fler och fler M frågor till sig som polis, försvar och hårdare tag mot invandrare.
Det verkar vara S:s  och Löfvens linje nu i inrikespolitiken. Han vet också att han har en stor majoritet av svenska folket med sig. Ytterligare satsningar på försvaret tillgodoser också krav från fyra borgerliga partier. På den här fronten finns inget för Alliansen att vinna. Men Löfven måste visa att han menar vad han säger.

May har redan stärkt sin roll genom beslutet om nyval den 8 juni. 522 mot 13 för nyval säger allt.
Det gör också opinionen som står i 48% för Tories, 24 för Labour och 12 för Liberaldemokraterna. Men jag blir mycket förvånad över att May säger att hon inte kommer att möta några partiledare i några debatter fram till valet. Obegripligt, odemokratiskt och oacceptabelt och något som kan dra ner de starka torie-siffrorna.

Franska valet om tre dagar helt öppet nu när både konservative Fillon och Melancheon går upp och alla ligger kring 20-22 procent.
Det blir tuffa sista dagar i franska valet, Tycker det ser ut som  Marine Le Pen har gjort lite tavlor på slutet och dessutom närmat sig den halvfascistiska politik som hennes far stod för med ännu hårdare tag mot invandrare. Lite obegripligt också att Fillon kan gå fram när nya skandaler om klädmutor mm växer fram. Det tycks inte oroa fransmännen. Mera roa....ha

Mitten kandidaten Macron skulle kunna var min favorit om han inte vore så totalt förälskad i EU utan känsla för vare sig den ökade EU-makten eller för folkopinionen.Inga kommentarer: