tisdag 4 april 2017

Inte oväntat att Ryssland blev nästa land som drabbades av terror. De ryska bombningarna av IS i Syrien kan ligga bakom. Världen är tragisk.
Det var inte oväntat, men hela världen är tragisk när sådana här händelser inträffar  varje vecka. IS har ju också sagt att nu ska kampen för kalifatet fortsätta i EUropa sedan krigen i Afrika och Asien ser ut att ha förlorats. Nu fanns det ett skäl till och det var att Vladimir Putin var i St Petersburg den dagen. Världen måste stoppa IS.

Jag ser att vi i Sverige är usla på att fånga upp och förhöra återvändande IS-terrorister. Vi måste bli bättre. 
Inte ändra grundlagens regler om sekretess och föreningsfrihet men skärpa kontrollen. Vi kan inte vara det sämsta landet i EUropa som försöker stoppa IS och andra terrorgrupper.

Mp tar upp miljön och klimatet igen, som legat i skugga av regeringsproblemen.
Gustav Fridolin och Isabella Lövin skriver på dn.se/debatt att man vill stötta företag som driver på för miljö och klimat mot ett hållbart samhälle. Det är bra, men är det "hållbart". Tycker inte att de senaste förslagen om lastbilskatt och flygskatt gått i den riktningen, inte kolförsäljningen heller i Vattenfall.

Och har verkligen Mp gått med på att mjuka upp reglerna för vapenexport till diktaturer till "bör stoppas" från "är ett hinder"....?

Brexit får EU-ropa att skaka. Skotland, Katalonien, Gibraltar.
Nu stödjer EU Spaniens krav på Gibraltar som varit brittiskt sedan 1703. EU ska bygga ut EU-staten.Inga kommentarer: