tisdag 25 april 2017

Le Pen satsar allt på ett kort och avgår(tillfälligt) som partiledare för Nationella fronten för att driva presidentkampanjen. Nu, allt på ett kort.
Med det vill hon tala om för väljarna i Frankrike att hon inte har givit upp. Tvärtom satsar hon nu 100 procent på att vinna presidentvalet, mot dåliga odds. Hon har redan börjat och kritiserar nu Macron som tillhörande eliten. Le Pen försöker bredda sin kandidatur till "att samla fransmännen bakom ett gemensamt projekt" och försöker samtidigt tona ner att lämna euron och folkomrösta om EU. Hon kan säker göra bättre än 60-40, men vinna gör hon inte. Tack för det. Men Macron får inte göra några misstag.

Intressant C-förslag om avskaffad arbetsförmedling och satsning på privata arbetsförmedlare av Emil Källström i dn.se/nyheter i dag.
Privata arbetsförmedlare ska kunna få upp till 100 000 kronor för att skapa jobb till de som står långt från arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen som den ser ut i daga bör avvecklas. Skapa en arbetsförmedlingspeng i stället där arbetssökande får med sig en slant som ska användas hos en privat arbetsförmedlare. Det kostar staten pengar men betydligt mindre än de 12 miljarder arbetsförmedlingen kostar i dag, men ger staten inkomster när folk kommer i jobb. Mycket intressant nytänk.

Nu blir det medborgardialog om Förbifart Hemmesta den 10-11 maj. Tyvärr har Sonja och jag bokat kryssningen jag fick i födelsedagspresent den veckan, men satsa på reversibelt körfält på skärgårdsvägen som ett mycket bättre alternativ.
Detaljplanen för Hemmesta Centrum med 700 bostäder ställs ut för samråd denna vecka. Då måste väg 274 förstärkas och breddas först. Ett reversibelt körfält mellan Vägskälet och Mölnvik öppnar upp trafiken. Då behövs ingen förbifart i Storskogen.

Inga kommentarer: