måndag 10 april 2017

Huvudet där tankarna finns är fortfarande kvar på fredagen. Den manifestation som hölls i går på Sergels torg visar att det är lika för många.
Det visar på solidaritet och sammanhållning där det nya ordet tillsammans fått bärkraft över  parti-religions-, yrkes och åldersgränser. Det är en styrka som vi ska värna om, och det visar vi att vi gör.
Polis, sjukvård, enskilda personer och civilsamhälle har visat styrka och gemenskap. Det gör det också lättare att veta att den sammanhållningen finns.

Regeringen bjuder nu in oppositionen till förhandlingar om en skärpt politik mot terrorism. Alla har tackat ja.
Annie Lööf skrev på twitter "Sverige står starkt tillsammans". Vi får också veta från S-kongressen vilka beslut som kommer att förhandlas med oppositionen. Sverige ska inte avvika från EU:s linje i migrationspolitiken, är en nyckelformulering. En kompromiss på S-kongressen var att skrivningar finns om "en önskan" att återgå till permanent uppehållstillstånd. Antalet kvotflyktingar ska öka,

Det är för svagt. Uppehållstillstånd ska vara permanenta, familjer ska kunna återförenas. Allt annat är omänskligt.
Det måste vara beskedet från de som står för mänsklighet och humanitet, Jag hoppas Centern står fast vid detta när förhandlingarna inleds oavsett vad moderater och andra partier kan säga.

Jag tycker annars att Löfven ska ha en blomma för sina insatser. Terrorkrisen har kommit före kongressen och de ska det göra för en statsminister

Inga kommentarer: