tisdag 11 april 2017

Den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov vill inte ha en svensk advokat utan en sunnimuslimsk jurist. Det är till att ställa krav.
Jo jag tackar jag..En svensk advokat med fel religion duger inte som försvarare, inte ens om han heter Johan Eriksson, en av våra mest meriterade brottmålsadvokater. Nej, det ska vara en sunnimuslimsk advokat som "kan tillvarata hans intressen". Det är till att ha krav. Först dödar han fyra personer och skadar 15 i ett terrordåd sedan kräver han en muslimsk advokat som ska företräda honom i rätten.
Förståndigt nog avslog rätten hans begäran, Om han blir fälld ska han sitta resten av sitt liv i svenskt fängelse.

Trots 5-600 förhör har ingen organisation ännu tagit på sig dådet. Lite underligt
IS brukar ju vilja tala om att det är dom som mördat nästan innan offren hunnit dö. Men här är det tyst. Varför?  Var det en enskild mördare? Var det en organisation bakom? Självklart måste frågan utredas.

Hur stoppar vi terrorattacker och mord på oskyldiga.
Väghinder, säkrare skydd mot lastbilskapning, hårdare terrorlagar som den norska där det räcker med samröre med terrorstämplade organisationer för att bli fälld för brott. Att rädda människoliv än viktigare än föreningsfriheten. Och M är redan ute och kräver inställelse till riksdagen av rikspolischefen. Här gäller det att synas.... och partipolitiken tar över sorgearbetet.
Men ännu viktigare är att prata och föra dialog om vad som är rätt och fel mot oskyldiga människor. Demokrati, medmänsklighet, humanitet, Förebyggande arbete i alla former.

Inga kommentarer: