lördag 15 april 2017

Ställ hårdare krav på matskojarna. Får är får och lamm är lamm.
Det var huvudnyheten i flera media på påskdagen. Terrorn finns fortfarande med på förstasidorna, men är inte huvudnyhet längre, efter 8 dagar.... Det är rent fusk att kalla fårkött för lammkött och konsumentorganisationer och livsmedelsverk, liksom affärerna måste komma fram till ökad säkerhet. Man ska veta vad man köper. Punkt. Något för regeringens minister Bucht och Centern bör absolut höra av sig. Stärk den svenska produktionen.

Och precis som Kd föreslog i går vill nu också Mp ha fotboja på personer som fått avslag på asyl och bedöms som en hotbild.
Fantastiskt. Mp lägger dagen efter Kd exakt samma förslag och tycks få ännu större genomslag. DN t.ex dn.se/nyheter knystar inte ett ord om att Ebba BT lade fram förslaget i går. I första hand förvar, säger Fridolin och sedan fotboja. Avskaffad sekretess mellan myndigheter har också lagts fram av fyra-fem andra partier, liksom mer pengar till Säpo. Börjar bli svårt att hitta på något eget hårt. Varför inte ställa frågan när någon får avslag om de har kopplingar till någon terrororganisation? Visst, man kan ljuga, men en skicklig frågare kanske kan rama in personen.

Jag vill av hela mitt hjärta ha ett Nej till Erdogans presidentdiktatur i folkomröstningen i Turkiet i morgon. Rädd för att det inte blir så men det är jämnt och jag hoppas in i det sista.
Det vore förödande för Turkiet som land med Erdogan som en maktfullkomlig president som avskaffar parlamentariskt styre och inför presidentstyre. Det slår mot media, yttrandefriheten, rättsväsendet och minoritetsgrupper som kurder. Snälla turkväljare...tänk först.


Inga kommentarer: