tisdag 18 april 2017

Stort kaos efter den smala ja-segern i Turkiet. EU bör ställa krav på OSSE att grundliga undersökningar görs om valet och om påståendena om valfusk.
Det är inget roligt läge efter folkomröstningen den 16 april. Erdogan driver på som tidigare och räknar bara ja-röster. 51 procent räknas men 49 procent  nämns inte. I hans ögon är de tydligen också terrorister, Gulenister och kurder. Erdogan säger redan att några omräkningar inte kommer att ske och att resultatet inte kommer att ändras. Det kan han säkert säga för valnämnden har han själv utsett och omvärldens reaktioner bryr han sig inte om.

Men han borde bry sig om sina det egna medborgare där 49 procent röstat nej till att göra Turkiet till en diktatur. 
Han borde ta upp en dialog med partier och organisationer i Turkiet för att undvika ännu mer kaos och kanske allvarliga konflikter .Det är vad Tyskland krävt. Men jag tycker EU måste agera gemensamt nu och meddela att förhandlingarna om medlemskap nu avbryts. Vi kan inte ha en diktaturstat som medlem EU. Fanns det inte skäl att lämna tidigare finns det då. Birgitta Ohlsson har föreslagit det liksom Manfred Weber i  den konservativa gruppen i EU-parlamentet.

Så kommer regeringens budgetförslag. Hela Sverige lyfter nu om man läser dn.se/debatt med Magdalena Andersson, S, Per Bolund, Mp och Ulla Andersson, V
De offentliga finanserna har återställts efter åtta borgerliga år med underskott, arbetslösheten minskar och regeringen investerar i välfärd och trygghet. Vi stärker människors framtidstro, låter det. "För lite och för sent" var Thomas Östros stående replik på sin tid. Vi kan säga samma sak.

Inga kommentarer: