torsdag 27 april 2017

Centern och Annie lyfts i media. Det är helt rätt, eller föredömligt kan man säga. Annie har go och Moderaterna har oj. Roligt men ansvarsfullt,
Jag tror aldrig jag läst en ledare, dn.se/ledare med så mycket lyft för Annie och Centern som dagens ledare i DN. Lyssna, eller läs. " För första gången på decennier framstår Centerns ledare som det starkaste namnet i svensk politik,", Hon jämförs med Lennart Daleus "Det här är Lennart" där det nu ska stå "Vi har Annie".Annie är "en moralisk politiker, hon tycks veta vad hon vill,vilja säga det hon säger och stå för det hon sagt". Vad sägs? Men det blir tufft för nästa statsminister säger media. Och inga segrar ska tas ut i förskott, säger partisekreteraren Michael Arthursson. Nu gäller det att hålla i.

Och vår politik för också beröm, även det föredömligt när partiet nu breddat sig  som tydligt kommer fram i vårbudgeten.
2000 nya poliser och fler civilanställda som kan avlasta polisens administration, försvaret ska rustas upp. En miljard till rättsväsendet som åklagare och vittnesskydd. En "tillgänglighetsmiljard" om året satsas också på vården för att minska vårdköerna och som ger bonus till de landssting som lyckas, Lägg ner arbetsförmedlingen och lägg pengar på privata jobbförmedlare som får ersättning först efter att de skaffat jobb.
Och landsbygden kan stärkas om de som flyttar till Norrlands inland kan avskriva sina studieskulder snabbare.

Centern känns friskt, stark,
tydligt och rakt och vill inte vill se Sverige klyvas. Vi står fast vid öppenheten, en värdig integration och vår satsning på miljön, klimatet och ett fossilfritt Sverige.
Vi är värda berömmet, men måste visa det.


Inga kommentarer: