söndag 16 april 2017

Nordkorea - USA, en allvarlig situation, inte kanske främst för vapnen  utan för personerna.
"Vi kommer att besegra alla fiender" låter det från Nordkorea", "Nu ska vi hantera frågan om Nordkorea", låter det från USA:s president. En stor militärparad i går i Nordkorea ska tala om för världen att oss ger ni er inte på. Det är väl ingen som sagt det heller om de inte själv startar först.Om det finns, nu eller inom något år, kärnvapen som kan nå USA är det allvarligt, riktigt riskfyllt, Det behöver inte kunna nå USA från Nordkoreas territorium heller eftersom man säger att kärnvapenmissiler kan sändas från ubåtar.

Kärnvapnen är naturligtvis katastrofen men användandet av dem bestäms av människor och där är den stora faran.

Kim Jong Un är sonson till den kommunistdiktator Nordkorea firade i går på 105 års-dagen; Kim Il Sungs födelse. Han är oberäknelig och men vill till varje pris visa att han är den starka ledaren, den vi litar på, den som ska visa vår styrka för omvärlden.Vad han kan göra om han känner sig hotad eller vill visa den där styrkan vet vi inte. Men vi har hört vad han säger.

Donald Trump är samma oberäkneliga person, som säger en sak en dag och en annan dagen efter. Vad han kan ta sig till för att visa sin storhet kan vi bara gissa.
Han är farlig som person, mycket farlig. Det enda man kan hoppas på är hans rådgivare, men det gör jag inte heller, när man ser vilka han utsett och hur många gånger han redan efter tre månader som president kört över dem en efter en.Är det EU och Kina som ska bli fredsmäklare?

Centern år ett populärt parti att samarbeta med  säger både M och S-sympatisörer i en opinionsmätning. i Ipsos.
Det är positivt och det är bra . Det ska vi slå vakt om och ta vara på.
Inga kommentarer: