lördag 29 april 2017

Samtidigt med Brexit ökar européernas tilltro till EU, där var 6.e nu är positiv. Men det handlar om vilket EU och EU-ropasamarbete man vill ha. 
I dag träffas EU:s stats- och regeringschefer i Bryssel för att diskutera en fråga; Brexit. Och det är ingen enkel,uppgift. ""Det kommer att bli tufft" säger vår statsminister Stefan Löfven. Och vem trodde något annat. Men hans inställning är bra. Vi ska lösa det samlat och ha en god ton mot Storbritannien.

Rättigheter för EU-medborgare i och utanför Storbritannien, 600 miljarder ska Storbritannien betala för gamla EU-åtaganden, relationen Spanien och Gibraltar, de nya avtalet efter Brexit, är några huvudfrågor.
Hur mycket av fri rörlighet ska Storbritannien få i EU, t.ex bankerna och företagen? Ska ett nytt handelsavtal diskuteras först när skilsmässan är klar?

Och den viktigaste frågan: Vad händer med relationerna efter avslutade förhandlingar? 
Storbritanniens väljare ville bli friare och efter avslutade förhandlingar blir man det. EU blir mindre intressant för britterna och Storbritannien blir mindre intressant för EU. USA och Storbritannien kan stärka sitt gamla samarbete och EU blir utanför, eller tvärtom. Med vem samarbetar Ryssland helst? I dag är det inte med EU. Världen och EU-ropa kommer att delas upp efter Brexit. Bra eller dåligt?

KD vill höja skatter i sin budget och övriga Alliansen vill sänka dem. Går det ihop?
Kd vill höja momsen med en procent och ge de 20 miljarderna till pensionärerna. Kd vill va en bankskatt på 3 miljarder. Vilka förhandlingar blir det med Alliansen?  Ebba B Thor lever farligt,

Inga kommentarer: