onsdag 5 april 2017

Gasterrorn. En fruktansvärd skräck och död för 100-talet personer flest barn i staden Khan Sheikhub i Syrien. FN måste visa att man finns.
Det viktigaste nu efter alla tragiska och fruktansvärda beskrivningar från olycksplatserna är att FN samlar sig. Hela världen väntar sig att FN gör något drastiskt och visar att man slår vakt om mänskligheten inte mördare. De skyldiga ska straffas inför krigsrätt eftersom brotten bryter mot krigets lagar. Sverige kräver ansvar från sin plats i säkerhetsrådet, men det får gärna höras lite högre. Börja nu.

Norge  en förebild mot terrorn. Där är det olagligt att vara medlem i en terrororganisation och norska säkerhetspolisen  har inlett flera övervakningar och domstolar har dömt ut långa straff.
Så borde vi göra i Sverige också. Säkerhet och mänsklighet måste gå före sekretess och föreningsfrihet om det handlar om att mörda människor. Svårare än så är det inte. Sätt igång, Löfven.

Blockpolitiken är död, hörs från dn.se/nyheter i ett nyhetsinslag. Det är den inte, men det är bra med samarbete på alla nivåer.
Det kommer att sopa de ideologiska frågorna under mattan säger kritikerna mot blocköverskridande uppgörelser. Nej, inte alls. Det handlar om vad partierna själva säger och hur partierna motiverar uppgörelser som de anser gynnar hela folket, regionen eller kommunen.. Ju tydligare ideologiskt partierna uppträder offentligt desto viktigare blir det att noga motivera varför man ingått en blocköverskridande uppgörelse.

Inga kommentarer: