måndag 17 april 2017

Ja, i Turkiet och Erdogan blir halvdiktator. Sverige, och varför inte Centern, bör ta ett initiativ att EU omedelbart avbryter förhandlingarna med Turkiet om EU-medlemskap.
Med 51,3 mot 48.7 fick Erdogan igenom sitt ja i folkomröstningen om utökad presidentmakt. Bort med premiärministern, Erdogan tillsätter domare, yttrandefriheten krymps,dödsstraffet kan återinföras och Erdogan sitter som enväldig president till 2029.

Tragiskt, men, varför blev det så här?
Erdogan har ju redan fängslat 100 000-tals av sina politiska motståndare som han kallar terrorister, poliser, militärer, domare,  lärare, journalister. Kurderna som är hans hårdaste motståndare har avlövats deltagande i folkomröstningen. 5000 kurder har fängslats liksom kurdledaren. Många av de andra har inte vågat öppna munnen i folkomröstningen för ett Nej, med risk, för att också bli fängslade.

Tragiskt. är bara förnamnet. Det kan bli ett allvarligt problem för hela världen med ytterligare en diktator för 60 miljoner invånare.

Förslag: Sverige, eller varför inte Centern, bör ta ett initiativ och föreslå att EU omedelbart avbryter förhandlingarna med Turkiet om EU-medlemskap.

Inga kommentarer: