fredag 21 april 2017

Ingen vill ha krig, men alla vet att det kan hända och då måste man kunna försvara sig, Gotland är centralt för Sverige, Norden och Nordatlanten.
Därför stödjer USA Gotland som övningsområde och deltar i den svenska försvarsövningen Aurora i september. Det är naturligtvis bara bra. Dels förstärker vi vårt eget försvar av Gotland, dels samarbetar vi med Norden och Baltikum och vi har också ett samarbetsavtal med USA.

Sverige har en bra försvarslinje som utgår från den militära alliansfriheten.
Vi samarbetar med Norden och har försvarsavtal med  Finland och Norge, Samma sak med Baltikum som också deltar i Auroraövningen. Med flera bilaterala avtal behövs inget Natomedlemskap.

Tragiskt haveri om förlängd kärnkraft i Sverige. Kan verkligen Centern och Miljöpartier ställa upp på detta?
Centern gjorde sina bästa val på Nej till kärnkraft med 25.1 procent 1973 och 26.1 år 1976. Avveckling skulle ske senast 2010. Miljöpartiet bildades 1981 med avveckling av kärnkraften som huvudtema. Nu kan båda partierna få se sex svenska reaktorer få förlängd driftstid upp till 60 år, där effektskatten på kärnkraft tas bort och hanteringen av kärnkraftsavfallet blir billigare,
Man blir faktiskt ledsen.

Någon lottning om vi vilken skolan man ska få gå i vill vi inte ha. Bra med nya pengar men räcker det inte med ständigt nya besked om skolan nu.


Inga kommentarer: