måndag 24 april 2017

Franska valet: Stark framgång för Macron och farligt höga siffror för le Pen. Frankrike byter politiska partier 180 grader när både socialisterna och republikanerna blir utanför.
Det var kanske inte helt oväntat att Macron skulle vinna.Inte oväntat heller att Le Pen skulle gå fram.
Macron är socialliberal med socialdemokratisk bakgrund som tidigare ekonomiminister i Hollands havererade styre.

Vad vill Macron? Öppenhet, positiv till invandring, har hyllat Merkel. Minska användningen av kärnkraft,bra, stödjer klimatpolitiken bra. han är för stärkt frihandel, också bra. Men....entusiastisk EU-vän som talar om en federal EU-union med stärkt försvar och införande av EU-skatter. Inte bra.
Men, igen..han verkar vara en samarbetsperson. Bra.

Vad vill Le Pen ?
Stoppa invandringen, börja med ett tak på 10 000 personer, Nej till familjeåterförening. Stäng moskéer. Utvisa radikalister. Inte bra. Inte bra Slopa euron, folkomröstning om EU, Frexit, EU-kritik, ja visst, men jag kan inte köpa motiven, stoppa invandringen och hela NF:s halvfaschistiska historia.

Centern breddar politik och ledning.Bra, tycker jag och bra personer.
Trygghet är ett bra tema i en otrygg och osäker tid. Det innehåller minskad brottslighet, stärkt försvar, ökad social trygghet, stärkt välfärd och jämställdhet, Utrikespolitiken betonas,nödvändigt i dessa tider och i valet.liksom miljö och klimat och självklar huvudtemat jobb, företagande, landsbygd.
Kan bli riktigt bra. Men....Annie måste hålla ihop, så alla vet vad de gör och måste också prioritera prioriteringarna.....Inga kommentarer: