torsdag 18 oktober 2012

Bra att Reinfeldt tydligt säger nej till bankunion och nya överstatliga EU- institutioner
Det går att att läsa i dag i www.dn.se/debatt .  Ännu bättre är att det görs tillsammans med Danmarks statsminister, och ännu bättre är att hon är socialdemokrat...Det blir ett tydligt nordiskt Nej till förslaget om bankunion.

Där finns många obesvarade frågor
Hur ska tillsynen gå till? Hur ska rekapitaliseringen ske?  Ska det vara staterna, ECB eller bankerna? Självfallet bör det vara bankerna, men det är alls inte klart. Hur blir det med insynen för icke euroländer i en fråga som berör alla medlemsstater? Kan man ha hårdare regler nationellt än EU, eller blir det en otillbörlig konkurrens...?

Och med bankunionen följer nya överstatliga beslut där EU kan gå in och tala om hur budgeten i ett enskilt medlemsland ska se ut.
Det ska ske genom att medlemslandet tvingas skriva under ett "kontrakt" med EU. En helt otrolig verklighet som går mycket längre än vad som gäller i federala stater som USA och Tyskland. Skulle Obama tala om för Californiens guvernör hur hans budget ska se ut....?

Oacceptabelt med en sådan skillnad i sjukskrivning mellan män och kvinnor
Det kan inte accepteras att vi har ett samhälle där så många fler kvinnor än män är sjukskrivna främst i åldrarna 30-39 år. Det handlar om vardagen. Det handlar om att få ihop livspusslet och det handlar om att skapa livsbalans, där alla ska ha ett jobb, men också kunna jobba så mycket, så lite , så lagom man vill under olika tider i livet. Livsbalans.

För övrigt ska jag snart in till styrelsemöte med KOMPASS. Spårbilen kommer.

Inga kommentarer: