torsdag 25 oktober 2012

Ribban för Löfven darrar - vinster i vården är ideologi inte pragmatisk politik
 Det går också att tydligt se av Jonas Sjöstedts uttalande att Löfvens besked "är helt otillräckligt" och "vi kommer att göra allt som står i vår makt att få till stånd ett förbud..." Att det inte är ideologiskt kan man också se också av Mp;s uttalande som ser helt praktiskt på frågan..

 Också min bänkgranne i landstingssalen,
socialdemokraternas oppositionslandstingsråd ser praktiskt-politiskt på frågan när hon säger "utmärkt" om Löfvens förslag och "självklart tar vi avstånd från vänsterpartiets förbudslinje" Helen sitter mitt i smeten. Ska hon stänga av St. Göran och avskeda personalen, ska hon stoppa hälften av vårdcentralerna och avskeda personalen... Hon förstår, kan frågan inifrån och ser verkligheten. Oj, vilken omöjlig valrörelse hon skulle få....

Värmdöcentern kräver nu  att ett extra kf inkallas för att belysa problem, utmaningar och möjligheter för Värmdös skolor.
I går i kommunfullmäktige ställde jag en fråga till utbildningsstyrelsens ordförande Max Ljungberg om han var beredd att inkalla ett extra kf för att diskutera skolfrågorna efter den hårda kritiken om neddragningar på främst Kyrkskolan. Svaret blev nej. Jag ställde samma fråga till kommunstyrlesens ordförande Monica Pettersson och fick samma svar, Nej.

Lars Bryntesson ( s ) ställde en liknande fråga till kommunfullmäktiges ordförande
Mari Bladholm och fick först ett halsdarrigt, jag följer kommunallagen och sedan ett ja, Hon inser att 15 mandat och 3 c-mandat räcker för att få den tredjedel av fullmäktiges ledamöter som krävs för ett ja till ett extra kf.
Det ska bli ett kf där hela skolfrågan diskuteras och där också föräldraföreningar och skolfolk ska kunna föra fram vilka frågor de vill ta upp. Demokrati, kallas det och dialog...medborgardialog. Hört talas om det Max.

För övrigt åker jag nu in till landstingets forskningsberedning och diskuterar beredningens budget för 2013.

Inga kommentarer: