måndag 8 oktober 2012

Väntat och förutsägbart i partiledardebatten. Reinfeldt och Löfven dominerade. Annie kom inte fram
Det är alltid lätt att sitta på läktaren och tala om varför man förlorade matchen. Och tala om vad man borde ha gjort i stället och...Men detta är min beskrivning av debatten, dagskursen för partierna och partiledarna.

Fredrirk Reinfeldt och Stefan Löfven dominerade debatten.
Riktigt kan man tycka som de största partierna. Instämmer inte i somliga journalisters och bloggares uppfattning att Reinfeldt var svag och passiv. Tvärtom, han är lugn och säker och håller ihop Alliansen. Det är hans uppdrag och det sköter han bra. Löfven var på med siffertrixande men gav få besked. Vinster i vården blev ånyo hans "vänta och se" och vi ligger mittemellan ja och nej. Där har han problem. Men Löfven var som person framåt. Hans riktigt stora problem är att det inte finns någon samlad opposition. Nu slapp han hårda frågor på detta men det framstod tydligt ändå i vinstfrågan och miljön.

Ledsamt att säga men centern och Annie Lööf kom inte fram
Hon hördes men det är nog inte många som kommer ihåg vad hon sa. Jag, gör det och det var inget fel på det. Hon hördes, sa rätt saker men märktes inte. Rätt men försvann och tycktes sakna riktigt engagemang. Åsa Romsson som vann debatten om miljön på just engagemanget inte alltid innehållet. Hon tror på vad hon säger och det hörs.

Nu är det långt kvar och mycket kommer att hända men vi varför ska man rösta på centern?
Den frågan fick inget svar i går och det duger inte. Jag är oroad.

För övrigt ska jag nu in till först kommunen och sedan landstinget och gå igenom en del saker med Gustav. Och det ska sägas, kritiserar man andra måste man ha på fötterna själv och där måste vi också bli bättre.

Inga kommentarer: