söndag 14 oktober 2012

Tycker kanske inte att Anders Borg ska leka journalist eller kommentator om att Grekland lämnar euron inom ett halvår
Det är mycket troligt, kan tom vara sant, men vad Anders Borg ska göra på EU-nivå är att se till att krisen inte förvärras. Det sker bäst genom en balanserad kombination av åtstramningar, strukturreformer, investgerngar och en anpassad tidsperiod.

Läs  Peter Wolodarskis ledare i dag i DN
www.dn.se/ledare . "Utvecklingen för tankarna till en läkare som ordinerar fortsatt bantning till en svårt undernärd patient..."Jag säger inte att det går, jag säger att man ska försöka. Gårdagens möte i Tokyo verkar dock inte ha hängt på IMF:s förslag om en tvåårsförlängning för grekiska åtsramningar. Och då är krisen och euroutträdet nära.

Att EU-krisen är allvarlig kan man också läsa i Rolf Gustavssons kolumn i Svd, www.avd.se/kolumn
Sven hör till de EU-trogna. Jag diskuterade mycket med honom under min tid i Bryssel. Nu skriver han: "Vill regeringen lämna EU? Sveriges ointresse, fåfängt att tro att EU blir normalt igen, fördjupade klyftor, euron en egen politisk konstellation,bankunion och överstatlig finanstillsyn, skulle Reienfeldt vilja omförhandla Sverige anslutningsvilkor? Vill Reinfeldt ha en ny folkomröstning om EU-medlemskapet?.." Ja bara frågorna visar...

Sverigedemokraterna går fram precis som jag förutskickat på invandrarkritik, EU-kritik och normalisering och breddning av budskapen
Det visar dagens SvD/SIFO. Och det blir mera när EU-krisen och  migrationsproblemen ökar. Vi backar igen i Centern med -0,4 till 4,4 procent. Mp är mer än dubbelt så stort som C. Varför går de framåt...? Ngn? Sd är nästan dubbelt så stort. Släpp inte EU-kritiken fri till Sd inför EU-parlamentsvalet och angrip rasism och främligsfientlighet.

För övrigt ska vi nu gå till Micke och Åsa och överlämna en blomma till  båda som har fått nya jobb.

Inga kommentarer: