tisdag 30 oktober 2012

Vi ska ställa upp för flyktingar - regeringen borde ger mer stöd till Migrationsverket och kommunerna
Det är en krissituation. En allvarlig sådan. Till Sverige kom 9000 syrier som flyktingar i år och 18.000 väntas nästa år. UNHCR räknar med att 700 000 syrier  kommer att fly till grannländerna Libanon, Turkiet, Jordanien och Irak. Tusen personer dödas varje dag i Syrien i kriget mot diktarorregimen Assad. Det ger en bild. Det är bara att vända på bilden och se Sverige i Syriens situation för att förstå att vi ska ställa upp.

Mer stöd från regeringen till Migrationsverket, Arbetsförmedlingen och kommunerna
Väntetiderna för uppehållstillstånd och från uppehållstillstånd till en mottagande kommun är för långa.  Det gäller både flyktingar och ensamkommande flyktingbarn. Alla kommuner borde ställa upp. Det är lättare om stödet nationellt ökar. Ett initiativ kanske från Nybyggarpartiet Centern?

Och ställ hårdare krav på Frankrike, Tyskland och övriga länder i EU.

Nej, Calmfors, Sverige ska inte "allvarligt överväga ett svenske deltagande i en europeisk bankunion"
Vi ska se till att alla länder som är med i euron uppfyller kraven på statsskuld och budgetunderskott och om de inte gör så är det euroländerna som bör tillskapa ökad styrning, och hårdare regler med ökad tillsyn, sanktioner och böter som nu redan är på väg. Sverige och andra länder som inte är med i euron ska inte dras in i den processen. Det är vanlig enkel föreningskunskap

Jag lider nu med New York - borna och amerikanerna som återigen drabbas av en stor havsstorm och fruktansvärd förödelse. Nu ska du visa att du är president Obama och att du förtjänar att bli omvald.

Inga kommentarer: