tisdag 23 oktober 2012

Otroligt jämnt - men tror fortfarande på Obama - allt annat vore tragiskt för USA och Världen
Detta trodde jag inte. Att det skulle bli så jämnt mellan Obama och Romney i presidentvalet. I debatten i natt om utrikespolitik ser Obama ut att ha vunnit, men enligt opinionsmätningarna mycket knappt.  Det borde ha varit mer med tanke på hans fyra år med flera uppfyllda löften, stoppa Bin Laden, dra sig tillbaka från Afghanistan och Irak.
Men Romney var smart och intog en mellanposition i debatten, inte någon krigare och inte någon som talade om nya miljarder till försvaret.

Tre swingstater avgör - Florida, Virginia och Ohio
Vi kommer många ihåg valet 2000 mellan Busch och Al Gore. Där Florida avgjorde. Al Gore fick flest röster i hela USA, men Bush flest electorsröster och valet avgjordes i högsta domstolen. Den som vinner i Ohio blir president. Så har det varit sedan 60 talet. Tror att opinionssiffrorna inte är detsamma som valresultatet denna gång. Det blir Obama med några procent. God bless America.

Centern bör kräva avveckling av av två kärnkraftverk inför valet 2014
Kan Tyskland avveckla 19 kärnkraftverk kan Sverige avveckla våra tio om vi tar det i en takt där kärnenergi kan ersättas med förnybara energikällor som sol och vind samt energieffektiviseringar.
Den tyska sol och vindenergin har utvecklats fantastiskt och närmast skapat problem med "för billig energi.

Kärnkraften går att avveckla också i Sverige säger Energimyndigheten, Svenska kraftnät och branschorganisationen Svensk Energi.

För övrigt har vi landsting i dag och där ska jag tala om förstärkt klinisk forskning och stopp för bussterminalen i Katarinaberget.

Inga kommentarer: