onsdag 17 oktober 2012

Varför har Värmdökoalitionen så bråttom med beslut i skolfrågan
Det var en tidvis het debatt i går om skolfrågan i Värmdö. En mycket välfylld  Gustavsbergsteater med föräldrar och lärare och många förtroendevalda. Först ska sägas att koalitionenj backat på förslaget om nedlägning av Munkmoraskolan. Det var bra. Nedskärningar på Kyrkskolan möttes dock med mycket hård kritik och mycket dåliga svar från Koalitionen.

Utbildningsstyrelserns ordförande Max Ljungberg hade det det hett om öronen
och det ska han också ha. Här presenteras ett nytt förslag på en presskonferens timmen innan det öppna mötet i går. Två dagar senare ska förslaget klubbas igenom på utbildningsstyrelsen.Och detta trots alla de frågor som ställdes främst om Kyrkskolan. Kapacitetsutredningen kan man inte utgå från längre. Konsekvensutredningar saknas av neddragningen till bara F3 skola på Kyrkskolan, trygghet, studiero och närhet försämras, hur blir det med bussning och trafik? Varför inte F6 skolor på Munkmora och Kyrkskolan?

Vänta med beslutet och ta upp hela förslaget till bred diskussionei kommunfullmäktige
Det var förslaget från mig och Värmdöcentern, som jag ställde fyra gånger under de nästan tre timmarna till främst Max Ljungberg. Först inget besked, inget besked. Sedan Vi tar beslut på torsdag, på torsdag,på tor...
Det finns massor med frågor som hänger i luften men koalitionen bryr sig inte om sitt uppdrag att företräda medborgarna utan driver igenom sitt förslag åndå. Varför så bråttom? Illa med en sådan översittarattityd från koalitionen.

För övrigt ska jag nu läsa lite landstingshandlingar inför gruppmötet

Inga kommentarer: