fredag 19 oktober 2012

Måste ge regeringen beröm igen om bankunionen. Reinfeldt och Merkel har skjutit på frågan.
Och det är i hög grad Sveriges och Reinfeldts förtjänst. Att rusa igenom ett beslut som tar så mycket makt och inflytande från euroländerna är oacceptabelt. Att ECB redan om några månader ska hålla ordning på 6000 banker i EUropa är inte seriöst, som Johan Schuck skriver i www.dn.se/ekonomi .

Och det finns ingen anledning för Sverige att gå med eftersom vi har god ekonomi och redan har tydliga överskotts- och kapitaltäckningskrav
Här är det bara federalistpartiet Folkpartiet som tycker att Sverige ska gå med utan att ens veta vad det är vi går med i. Ska vi betala pengar till andra länders banker? Kan vi behålla våra högre kapitaltäckningskrav? Får vi något inflytande?

Utbildningstyrelsen och de fyras gäng körde över lokaldemokratin och medborgarinflytandet
Jag var inte där men följde mötet och fick besked att utbildningsstyrelsen drivit igenom sitt förslag om bland annat en halvering av Kyrkskolan. Det var dumt,oproffsigt och ogenomtänkt med ett uselt underlag som kan leda till att skolan om något år läggs ned. Föräldrar, lärare elever och den politiska oppositionen i Värmdö är emot. Vi i centern kräver att hela skolfrågan diskuteras och beslutas i kommunfullmäktige och kanske behövs ett extra kf.

För övrigt var jag och Micke på Stockholm open i går och såg de seedade spelarna Berdych och Tsonga vinna sina matcher, Tsonga dock med stora problem. Jag har faktiskt varit där nästan varje år sedan 1969 då Pilich, vann och Newcombe, Laver och Roosevelt var med, och Janne Lundqvist.

Inga kommentarer: