söndag 21 oktober 2012

Svårt förstå resultatet på bankunionsmötet - Ja eller nej ,nu eller senare
De närmaste timmarna efter toppmötet i Bryssel hördes det som bankunionen var klar och tidpunkten att införa systemet vid årskiftet låg fast. Nu låter det hela mera oklart och inte minst tidpunkten för införandet som ser ut att vara framskjutet efter krav från Tyskland till 2014. Bättre naturligtvis men Sveriges krav står fast. Bra Reinfeldt. Tur att inte folkpartiet leder Sverige.

Och under tiden skapar eurokrisen stora problem i krisländerna - Spanien spricker!
I regionerna Galicien, Baskien och Katalonien är kritiken mot Spanien och Rajoy´s åtstramningar stor. De regionala självständighetetspartierna växer och risken är stor att Spanien spricker och då kan vad som helst hända.Vilket europeiskt elände denna euro har skapat. Cohision heter det - Sammanhållning. Det som nu sker är raka motsatsen.

Vi måste ta debatten med Sverigedemokraterna om integrationen - alla partier har debattskräck och tystnad råder.
Ungefär så skriver Jasenko Sellmovic ( Fp) i en mycket bra artikel i dag på www.dn.se/debatt .
Sd har ingen integrationspolitik, skriver han och vill inte ha det för de vill inte ha någon integration. Vi som vill ha det måste tala om hur vi löser problemen - för sådana finns. Det krävs debatt, förslag och lösningar.
Eftersom alla kan se med egna ögon att vi har problem men det bara är Sd som talar om det så ökar deras stöd.. Gå i klinch. Sverige ska vara öppet och vi ska diskutera problemen.

För övrigt ska Sonja och jag nu gå till Emma, Sara och Hanna och vara barnvakter när Micke spelar tennis på vår söndagstid - det är ju det här med knät....  

Inga kommentarer: