tisdag 2 oktober 2012

Joschka Fischer driver på för en EUropeisk federation i DN
Det har vi vetat länge att JF driver på för en federalistisk union. Det sakriver han också i DN i dag, www.dn.se/kolumnen. Han ser läget precis om jag beskrivit det tidigare. Krisen har skapat chansen till federationen. Först en misslyckad euro sedan måste samarbetet räddas med en EU-stat. Detta är ett unikt tillfälle, skriver han. Först en bankunion, sedan en finanspolitisk union och en politisk union. Mer samarbetet ja- men mindre union. Ökat inflytande för de nationella parlamenten i EU-arbetet.

Reinfeldt håller ställningarna mot bankunionen  mot Hollande
Jag tycker statsminister Fredrik Reinfeldt ska ha heder av att hålla  emot de stämningar som nu dominerar krisens EUropa. Nej till bankunion, säger   han när han möter Frankrikes president F Hollande. Sverige behöver en övergångsperiod  det kommer nog...hör man Hollande säga på presskonferensen. Håll Sverige utanför både euron och bankunionen. Ta tag i arbetslösheten i EUropa i stället.

S dubblar insatsen för arbetslösa ungdomar
Det var gårdagens budskap. S ungdomspaket kostar 4,8 mdr kronor, det är dubbelt så mycket som regeringen satsar nästa år. Men det är ungefär samma åtgärder med utbildning och yrkesintroduktion kombinerat med arbete.  "under ett år ska det gå att ha de allra flesta i sysselsättning, säger Löfven...Oj,oj. Vad har s för jobb att erbjuda som inte regeringen har?

För övrig ska jag nu in till produktionsutskott och landstingsstyrelse som nog tar det mesta av dagen.


Inga kommentarer: