fredag 5 oktober 2012

FN måste nu agera hårdare för att undvika krig Turkiet- Syrien
De senaste dagarna med Syriska bombningar i Turkiet och turkisk moteld riskerar att utbryta i ett krig. Det vore förödande för människorna i områdena. FN måste ta i med Ryssland och Kina för att stoppa Assads dödande som är orsak till konflikten.

Svensk kärnkraft får flest anmärkningar om bristande säkerhet
Det är tragiskt att vi ska behöva läsa EU-kommissionens stresstest för att konstatera att Sverige är det land som får den längsta kravlistan på åtgärder för att öka säkerheten på våra reaktorer. Tänk om Centern skulle driva på för avveckling av kärnkraften? Det finns gott om argument....Tänk?

Ett bra försök från Ardalan Shekarabi att lösa S-problemet om vinster i välfärden
Det går att se på www.dn.se/debatt i dag.Och det är inte bara en fråga för S. Det berör oss alla.
En "etisk kod" kunde kanske vara ett sätt. Men det viktigaste är att kvalitén är hög och att kontroll och uppföljning fungerar. Norge har ett system med vinstbegränsning med rätt till ett "rimligt" årsresultat och regler som försvårar att t.ex dela ut "vinster" t.ex genom höga löner. Kanske något? Att ta bort vinster helt som V föreslår skulle innebära att 180.000 får avskedas i friskolor, äldreomsorg och sjukvård. Här har oppositionen ett problem..... V skiljer ut sig mer och mer.

För övrigt reagerar jag kraftigt på förslagen från Värmdökoalitionen att lägga ner Munkmora och Kyrkskolan i Värmdö. Det ska vi bli fler om....

Inga kommentarer: