fredag 12 oktober 2012

Kina tar plats med Mo Yan  i litteraturen - men det gynnar kommunistregimen
Nu sitter inte Svenska akademin och gör politiska bedömningar. Men utnämningen av Mo Yan till nobelpritagare i litteratur gynnar regimen. Mo Yan är medlem av kommunistpartiet och vice ordförande i författarförbundet, som liksom andra institutioer i Kina är hårt statskontollerade. Mo Yan kommer att få hämta sitt pris, till skillnad från Liu Xiaobo som hindrades från att komma till Oslo och hämta sitt och dömdes till 11 års fängelse. Kommunistregimen jublar.

Det 11239984:e krismötet om euron, Grekland, Spanien inleds i Tokyo i dag
Det är årsmöte med Världsbanken och Internationella valutafonden, IMF, i Tokyo i dag. Hur ska ett totalhaveri för Greklands och Spaniens ekonomier undvikas? Det är huvudämnet på konferensen.   IMF-chefen Christine Lagarde har öppnat för att skjuta på vad Greklands  åtstramningar för att få nya pengar. Det kan ge visst andrum men gör krisen mer utdragen i stället. Är det Bättre? Nej, det är det inte. Detta görs bara för att rädda euron. Hur mycket ska euron kosta oss?

Alla viktiga beslut om Munkmoraskolan och Kyrkskolan ska fattas i Kommunfullmäktige inte i utbildningsstyrelsen
Något snabbeslut på undermåligt underlag ska inte fattas av utbildningsstyrelsen den 18 oktober.

För övrigt cyklar jag nu iväg till Hemmesta Vägskäl och vidare till staden och sedan till Strängnäs för möte med Mälardalsrådet där vi ska diskutera trafiken i Mälardalen.

Inga kommentarer: