onsdag 10 oktober 2012

Grekland nära kollaps från två håll - ekonomin och flyktinginvandringen
Det är alltid folken som får bära bördorna av kriser, krig och konflikter i världen. Kriget i Syrien med Assadregeringens dödande av sin egen befolkning har ökat flyktingströmmen till Turkiet och Grekland. Grekland är  det sämsta landet i EUropa för flyktingar. Usla baracker och fängelser med lika uselt skydd. Den ekonomiska krisen på grund av euron och den ekonomiska misskötseln i Grekland har tvingat ner grekerna på knä med sänkta löner, pensioner och hög arbetslöshet.

Då växer grogrunden för extremiströrelser
som nazistpartiet Gyllene Gryning som nu är Greklands tredje största parti. Och det hänger ihop med det EUropa vi har fått där Tyskland tagit befälet och Angela Merkel åker ner som en grekisk gudinna och talar om att "kanske lite uppskov om ni sköter er". och "ni ska få vara kvar i eurosmarbetet". Merkel åker runt i EUropa som en tysk obersturmbannfuhrer och möter nynazisterna på nära håll....Det EUropa som euron skapat. Och mitt i detta föreslås en bankunion, en politisk union och en EU-federation....

Kärnkraftsäkerheten under isen - eller fullständig katatrof när Greenpeace kan ta sig in till reaktorerna
Det är uselt, obegripligt, oacceptabelt, overkligt. Nästan så man skrattar. Men det är för allvarligt för att skratta åt. Ett 70-tal aktivister tar sin in på kärnkraftsområdet med stegar i Forsmark och genom att klippa hål i staketet i Ringhals. Vad skulle ha hänt om det hade varit 70 beväpnade terrorister?
Skäms. Bra och omedelbar reaktion av miljöminister Lena Ek. Ställ hårdare krav, uppföljing och kontroll. Följs de inte, så stäng.

För övrigt: Inga nedläggningar av skolor i Värmdö. Alla sådana beslut om Munkmora, Kyrkskolan eller skärgådsskolorna i Värmdö ska fattas av  kommunfullmäktige..Inga kommentarer: