söndag 7 oktober 2012

Bra förslag från Mp om kommunkrav på att ta emot ensamkommande flyktingbarn
Som överförmyndare i Värmdö under en stor del av 2000-talet var jag den förste som tog emot ensamkommande flyktingbarn till kommunen. Det var pojkar från Afghanistan, Somalia och Irak De hade hemska upplevelser bakom sig med döda föräldrar och släktingar och flykt under veckor och månader för att komma till Sverige.

Efter några månader på uppsamlingsläger
kom de till Värmdö och min första uppgift var att ordna en god man. Ett svårt uppdrag att tillvarata intresset hos en ung pojke som inte kan språket och med sådana hemska upplevelser bakom sig. Alla kommuner kan ordna några platser och det är ett bra förslag från MP som fler bör ställa upp på.

Låt fas 3 deltagare arbeta i vården:
Det kann vid första påtanke låta bra och enkelt men hur värderar detta den vårdpersonal som finns i dag? www.dn.se/debatt
 Är det bara att hoppa in, sådär utan utbildning eller förkunskaper? Tränger inte Fas 3 undan den reguljära vårdpersonalen? Visst, det kan prövas men varje person för sig. Professorerna bakom artikeln får nog tänka om.

Upprustningen av Hemmesta sjöäng: En fantastisk restaurering för miljön i Värmdö
I  morse klockan nio deltog jag i den guidning som kommunekologen Ann Hagström och naturvårdsexperten Tom Arnbom förestod om Hemmesta sjöäng. En gammal vikingaled som grott igen och nu ska bli ett paradis för fåglar, fiskar och människor. Vi var ett 30-tal personer som fick höra dessa entusiaster berätta om denna strålande satsning. Borde uppmärksammas ordentligt också utanför Värmdö.

För övrigt har Sara och Hanna varit är hela dagen och vi har varit i lekparken, ätit lunch, tittat på gamla bilder, lekt kurragömma ...och...

Inga kommentarer: