fredag 3 januari 2014

Ingves kritik mot bolånen är mindre riskfylld än kritiken mot bristen på bostäder och det svaga bostadsbyggandet
Det är min kommentar till Riksbankschefen Stefan Ingves intervju i DN i dag dn.se/nyheter.Han kritiserar det låga bostadsbyggandet och föreslår att en politisk kommission ska tillsättas för att "reformera bostadsmarknaden".

Två saker jag tycker man ska göra
och som jag tagit upp i olika sammanhang i Centern är att underlätta uthyrning av fritidshus och att ändra plan- och bygglagen så att byggare av både enfamiljs-och flerfamiljshus stimuleras att bygga fler små lägenheter, som i Norge, för studenter, som förstabostad, för ensamstående och för de som inte behöver eller vill ha större. Blir en viktig fråga i valrörelsen.

Avregleringar har kostat staten miljarder, sätter DN som stor rubrik - och det får Alliansen problem med och bör dra rätt slutsatser av dn.se/ekonomi.
Avregleringen av elmarknaden, apoteken, järnvägen;där får staten, kraftig kritik av Riksrevisionens chef Claes Norgren. Gör en samlad utvärdering - bättre uppföljning, kontroll och justeringar av felaktigheter som alltför låga ban- och förseningsavgifter för tågen. Och inga nya privatiseringsjippon. Blir en annan viktig fråga i valrörelsen.

Löfven visar sin totala brist på kunskap om EU; Läs svd.se/nyheter idag
"Vi ska i grunden prata gott om EU"...."Europa är en kontinent vars förutsättningar är helt avgörande för Sverige." ...viktiga frågor avhandlas där nere.. Hur långt borta från vardagen är Löfven?

För övrigt blir det nu lugna kvällen och i morgon blir det Romeo och Julia på Konserthuset med brorsan Håkan och Eva följt av god italiensk mat på restaurang Mancini. 


Inga kommentarer: