torsdag 16 januari 2014

S förlorade stort på Dambergs underskottsshow- det lät retoriskt bra när det sades men det otroligt överdriva påståendena och jämförelserna med Grekland skadar S
Så ser jag det i allmänhetens ögon viktigaste avsnittet i partiledardebatten i går. Jag hörde det själv och tyckte först Damberg var en energisk och retorisk debattör, men när Grekland kom föll allt omkull. Att jämföra ett tillfälligt underskott på 80-90 miljarder ett år med 1000-tals miljarder i lån och bidrag till Grekland sänker S och Damberg. Löfven skrattade kanske när han hörde det men jag tror satt skrattet snabbt fastande i halsgropen.

Frågan om restaurangmomsen till Åsa Romson, Vattenfalls kolsatsningar och frågan från Sjöstedt varför regeringen sålde utsläppsrätter till en amerikansk bank skapade svårigheter för Annie Lööf.
Det blir också en fråga om tillit till klimat- och energipolitiken för regeringen som ju Centern i hög grad är ansvarig för med våra ministerområden. Centern bör nu ta tag i frågan om det havererade systemet med utsläppsrätter i EU. Det finns alldeles för många och det undergräver hela klimat-, energi- och miljöpolitiken.
Ett rejält utspel från Kent, Anna-Karin och Lena vore inte fel.

Den fria rörligheten i EU blir en huvudfråga  i EU-valet och den får inte tummas på när Storbritannien, Frankrike och Tyskland nu börjar muttra om att stoppa den.
Marine Le Pen ville stoppa den i EU-parlamentet i går, Tyskland med Alternativ fur Deutchland har börjat diskutera vad som måste göras och UKIP från England med Gerard Batten sa samma sak. Ett rejält utspel från Centern och Kent Johansson för den fria rörligheten vore på sin plats.

För övrigt åker jag nu in till pensionärsråd på landstinget och pratar om framtidens hälso- och sjuikvård.

Inga kommentarer: