lördag 11 januari 2014

Plötslig moderatvändning om försvaret- mer satsning på Sverige, mindre internationellt men ändå mer samarbete med Nato
Ja,vad säger man. Lite plötsligt som...Det är naturligtvis inför Folk och Försvarskonferensen som inleds i morgon i Sälen. Men ändå, det måste ju ha tänkts någonstans och tänkts ordentligt. Förvsarsinriktning är inget man ändrar över en natt.
"Försvaret av Sverige börjar i Sverige", säger försvarsberedningens ordförande Cecilia Widegren (M). Visst ,men så har det inte låtit de 8-10 senaste åren, då värnplikten avskaffats och Afghanistan och utlandstjänst prioriterats.

Jaga tycker det är rätt och vi bör stärka samarbetet i Norden och hålla samma försvarsnivå som de nordiska länderna, samarbeta ja, men medlemskap Nej i Nato
Gör inga dumheter med Nato före valet. Inga förhastade beslut. Det finns en stark folklig opinion mot medlemskap. Såg en bra kommentar från Svenska Freds i går som jag nu stjäl. "Varför ska Sverige som varit neutrala, militärt alliansfria och utanför krig i 200 år gå med i en militär försvarsorganisation.." Någon?

Jonas och vänstern  lägger ut kursen mot vinster i välfärden och kritik av Centern
Försvaret från oss ska inte vara mer privatiseringar och ökade vinster i välfärden men en modell som stimulerar valfrihet, konkurrens, alternativ och nytänkande och som uppmuntrar människor att ta nya initiativ.Skatteparadis och kortsiktig skatteplanering ska naturligtvis stoppas,men människor (mest kvinnor) som vill satsa på egna företag med egna idéer skall uppmuntras.
För övrigt blir det  födelsedagsfest i kväll för Sonja med Hemmestakören på Grisslinge värdshus. Och det är vinter..härligt. 

Inga kommentarer: