torsdag 23 januari 2014

Mycket oroande utveckling i Ukraina, med flera döda, rena kravallakrig och pansarfordon på gatorna i Kiev
Demonstrationerna har gått över styr. Regeringen har inte kontroll, inte demonstranterna heller. Regeringens insatser hårdnar med allt mer utstuderade vapen som distrationsgranater med blixtrande ljus och kraftiga smällar, pansarfordon med kulsprutor och kanoner och militära och polisiära specialstyrkor som ska slå hårt. Inte ett batongslag utan tio,tjugo, trettio även när folk för länge sedan är nedslagna på marken, gamla som unga. Flera dör.

Som vid de flesta konflikter utnyttjas också denna av extrema grupper som "Högra sektorn" som använder våld och gör det lättare för polis och militär att motivera hårdare insatser ot demonstranterna
Just nu råder en sorts stiltje i avvaktan på president Janukovytj svar på gårdagens hemska händelser. Demonstranterna vill ha besked inom 24 timmar om nyval och avgång från presidenten. EU ska inte blanda sig i Ukrainas affärer, säger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och fördömer "terroristerna". Mycket oroande. Världen måste fördöma och erbjuda samtal och medling.

Öppna BB på Nacka sjukhus
Det tycker jag nu Centern ska föreslå. Det råder brist på förlossningsplatser. För 20 år sedan stängdes förlossningsavdelningen på Nacka sjukhus och nu är det dags att öppna den igen. Nacka kan ha samarbete med Södersjukhuset för akuta situationer. Ingen ska behöva åka till ett annan landsting för att föda barn.
För övrigt har Sara och Hanna lite ont i magen och kommer till oss i dag. 

Inga kommentarer: