söndag 5 januari 2014

Säg Nej till EU:s Datalagringsdirektiv - att lagra data-och mobilinformation i sex månader
Jag sa nej när EU beslöt införa datalagringsdirektivet 2006. En oerhört stor inskränkning av den personliga integriteten. Att lagra information på data och mobil om vem som kommunicerat med vem, när, var och vad. Sverige införde direktivet i maj 2012. Första instans i EU-domstolen har förkastat direktivet och under våren kommer EU-domstolens stora kammare att besluta i frågan. Det är mitt under EU-valet och vi i Centern ska tydligt driva kravet på ett Nej.

Låt inte ultrahögen, fascist-, nazist- och rasistpartierna ta över den sunda EU-kritiken
Det känns tungt att se vilken utveckling som EU-, euro- och finanskrisen skapat i Europa: Nationella Fronten med Marine Le Pen i Frankrike, PVV med Geert Wilders i Nederänderna, Frihetspartiet, FPÖ med Hans-Christian Strache i Österrike, Vlams Belang i Belgien, UKIP i Storbritannien, Gyllene Gryning i Grekland, Jobbik i Ungern, Sannfinnarna i Finland och Sverigedemokraterna i Sverige. Allt är inte eurons fel, men mycket av grogrunden till uppvaknandet av ultrahögern i EU finns där EU-institutionerna och de osynliga byråkraterna överför mer och mer makt till sig själva. Och detta för att rädda EUropa från en kris som de själva skapat.

EU-valet kräver nu att ultrahögerns fascism och rasism angrips i varje land där den finns och också i den samlade EU-debatten för att stoppa ambitionerna att skapa ett ultrahöger- rasist och fascistparti i EU-parlamentet. Vi i Centern har här en nyckelroll som motståndare till euron, ett smalare men vassare, öppet, fritt, miljö-, klimat och fredsinriktat EU-samarbete.

För övrigt hade vi en underbar musikstund i går med min bror Håkan och Eva på Konserthuset med Romeo och Julia i olika versioner och en fin avslutning på restaurang Mancini.

Inga kommentarer: