tisdag 2 september 2014

Annie var taggad i AB:s partiledardebatt och Alliansen kan vara nöjd. Alliansfokuset på regeringsansvar och ekonomi kan bära ända in.
Jag minns min svärfar, Bror Rask, genuin socialdemokrat med fackbok som sa vid någon valrörelse att "Det går inte att bara lova och lova." Det måste finnas ett ansvar och det går inte att lova allting. Ungefär så skulle han säkert ha sagt i denna valrörelse också. Ungefär så tror jag Alliansen har tänkt i sitt "ganska magra" Valmanifest.

Här kommer ledorden i manifestet: 
Enighet och sammanhållning i Alliansregeringen, sparsamhet med statens finanser, skyddsvallar inför nästa lågkonjunktur, ansvar för Sverige, Valmanifestet innehåller 13,4 miljarder till nya reformer, främst inom skolan.

Annie Lööf var mycket på i debatten och fick också bra genomslag i förhandlingarna med matsatsningen, miljöbilarna och sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar

I dag presenterar Socialdemokraterna sitt Valmanifest på nya satsningar för 40 miljarder. De kritiserar redan Alliansens Valmanifest som "fritt från reformer", men kommer att få två problem.
1. Hur mycket pengar har oppositionen? Hur mycket skattehöjningar behövs? Kan man ge allt till alla?
2. När frågorna kommer om vad Mp och V tycker om Valmanifestet och deras egna förslag blir det genast svårigheter.
För övrigt åker jag nu in och delar foldrar vid busshållplatser och Slussen och därefter blir det möte med landstingets produktionsutskott om vården på sjukhusen under sommaren som klarats av riktigt bra.


Inga kommentarer: