lördag 6 september 2014

S backar rejält till partiets sämsta siffra sedan 1920 och är nere på 27.0 procent från 29.0 i senaste mätningen. C går oroande baklänges i Sifo och det stämmer inte riktigt utifrån vad jag ser och känner.
Något är trasigt i båda maktpartierna skriver  dn i dag.dn.se/valet. Det kan man säga, för att använda S egen klyscha om Alliansen. Sd, Mp och Fi har tagit kommandot över de nya rösterna och  det blir svårt att ändra på inom en vecka. Gapet mellan Alliansen och oppositionen är bara 4,5 procent.Centern minskar från från förra mätninns 5,9 till 4,7 procent och det är svårt att förstå varför. Det är mindre Centerns politik och framträdanden än nya tendenser med nya partier som är orsaken till detta, som jag ser det. Detta är en mätning. Andra mätningar visar andra resultat och nu finns bara en väg. Fullt ös, framåt och uppåt den vecka som är kvar.

Centern ska satsa på miljön och klimatet. Vi har utmanat Mp bra tycker jag och ska fortsätta med det.
Vattenfall och kolkraften är en skandal och här måste Annie sätta ner foten ännu tydligare än häromdagen.  Nej till brunkol och ny kärnkraft i Tyskland. Punkt slut. Tycker också det är synd att inte Centern tagit chansen att bli det parti som lyfter upp spårbilar och ATN-automatbanor som nu växer över värden som vi fick höra på tre dagar under spårbilskonferensen på Arlanda. Mat och miljöbilar ska vi köra med med hela veckan. Där har vi förtroende.
För övrigt åker jag nu in till Centerns Valbar på Höstmarknaden i Gustavsberg och kampanjar och därefter blir det spårbilsutställnigen i Sundbyberg som Stefan Bergström jobbar så föredömligt med. 


Inga kommentarer: