fredag 12 september 2014

Löfven tappade kontrollen i den avslutande partiledardebatten mot Annie Lööf. Där rök  2 procent till....
Det var en riktig miss av Löfven i går när energin och kärnkraften diskuterades i slutet av partiledardebatten. Löfven sa som han sagt i tiotals debatter om energin att han vill ha blocköverskridande överläggningar för att nå fram till en gemensam syn....för det kräv prognoser och beskrivningar av energibehov och...Då plockade Annie Lööf fram ett dokument från Energiverket som innehöll precis det som Löfen efterlyste och gick fram till Löfven med rapporten och bad honom läsa den till i morgon... Löfven tappade totalt kontrollen och skrek med en mörk blick något jag inte kommer ihåg. Tror till och med han knuffade undan Annie när hon ville lämna över rapporten.

Den attityden och den tappade kontrollen är inte värdig en statsminister och det kommer Löfven att få höra många gånger de sista dagarna.
Jag tyckte själv att det var precis så som jag beskrivit ovan och min reaktion var att detta kommer att kunna kosta Löfven segern i valet. Man får inte knuffa undan och skrika på en partiledarkollega på det sättet. Han visa en sida som var nära "Håll käften" eller "Dra åt h-e" och det är inte värdigt en statsminister.

Annie var också i övrigt mycket bra i debatten och angrep Jimmie Åkesson redan under de första minuterna; "Snacka inte om humanism...Jag vill att Sverige ska fortsätta vara ett öppet land"
Åkesson blev för någon sekund svarslös och han förlorade hela debatten om invandringen och flyktingfrågan, vilken betydelse det nu har på väljaropinionen....

Känner definitivt att Centern fortsätter uppåt och framåt och att sådär 7-8 procent inte är omöjligt.
För övrigt var det en mycket bra dag på Företagarmässan i går i Gustavsberg med Anna Karin Hatt och Värmdöcenterns Valbar. Det är framåt och uppåt här också. Nu blir det sista dagen på Centralstationen.

Inga kommentarer: