fredag 26 september 2014

Det finns kanske en naturlig förklaring till Fredrik Reinfeldts plötsliga beslut om avgång både som statsminister och som partiledare - ett jobb i FN: regi, men viket?
Klimatmötet, FN;s säkerhetsråd, aktionen mot ISIS, ebolakrisen är fyra möten som avhandlats i New York den senaste veckan. Sverige har varit företrädd av bland andra Fredrik Reinfeldt och Lena Ek.
Varför har statsministern åkt till New York och träffat Obama mitt under förhandlingarna om en ny regering. Även om han inte längre ska fortsätta som partiledare och har överlämnat förhandlingsansvaret till gruppledaren Anna Kinberg Batra har han totalansvaret för Alliansens och moderaternas oppositionsarbete. Det finns kanske ett svar.

Reinfeldt har goda kontakter sedan tidigare med Obama. Kanske finns ett halvt löfte om en internationell uppgift för Reinfeldt om han skulle förlora valet i höst. Det är kanske därför 
han lägger ner så mycket tid på internationella frågor som han nu gör.
Ett frågetecken bara? Talet om generalsekreterare i FN, en ny Dag Hammarskjöld, blir svårt att ta på allvar. Vi har en vice generalsekreterare i dag med Jan Eliasson och om han avgår skulle Sverige då få uppdraget som generalsekreterare? Nja...

Inrätta miljökunskap som ett ämne redan i grundskolan. Det skulle stärka Sverige och Världen i framtidens klimat-, energi, och miljödebatt.
Det föreslår Nora Arneli Bongiovanni, 18 år, i en insändare i dag i DN dn.se/skriv i DN.Oj, ett utmärkt förslag som bör bli den första Gustav Fridolin föreslår som ny skolminister.
För övrigt blir det nu landstinget igen och möte med forskningsberedningen och diskussion om det nya ALF-avtalet om bland annat klinisk forskning inom SLL. Roligt och viktigt.


Inga kommentarer: