torsdag 11 september 2014

Öppet läge i Valet. Fantastiskt roligt att Centern nu går kraftigt framåt - som vi verkligen också förtjänat.
Annie har gjort strålande insatser i debatterna och utfrågningarna under sista veckan och det har kraftigt stärkt Centern.  Den mycket omfattande sista-veckan kampanjen kommer att lyfta oss ännu mer. Centern har tagit röster från flera håll, såväl inom alliansen men inte minst från Miljöpartiet där Annie gjort strålande debatter mot Åsa. Framåt och uppåt var det. Mot nya höjder,
.
Ett utmärkt förslag från Lars bryntesson ,kso i Sigtuna, tidigare kso i Värmdö, Lars Pettersson och Anders Wijkman  om att satsa på "den tredje vägen", med idéburna företag . dn.se/debatt
Här finns redan en omfattande verksamhet i den sociala ekonomin. Utveckla den med förändringar i LOU-lagen om offentlig upphandling där inte lägsta pris alltid ska vara vinnande utan också det sociala syftet med satsningen.

Mycket roligt och positivt med Cecilia Malmström som handelskommissionär
Det är Sverige värt och det är hon värd efter bra insatser med flykting och asylfrågorna. Den nye kommissionsordföranden Jean-Claude Juncker är inget att göra åt. Han är övertygad federalist och det syns på utnämningen av hans vice kommissionär socialdeemokraten Frans Timmerman från Nederländerna som ska ha kunna "stoppa ökad EU-makt" i den nya kommissionen. Det vill jag se...Det är inte vad han givit uttryck åt tidigare.
För övrigt åker jag nu in till Företagardagen i Gustavsberg där Anna-Karin Hatt kommer att medverka och tala om förnybara energi men inte minst också utveckling av bredband i skärgården.

Inga kommentarer: