söndag 7 september 2014

Nu drar det ihop sigi valet. Ska sammanfatta de vanligaste frågorna och diskussionsämnena jag får under olika väljarmöten på Värmdö.

Värmdö kommun
Den vanligaste frågan är Slussen och hur det blir med trafiken från Värmdö och med  Värmdöbussarna. Många är pålästa och vet att det finns ett bättre alternativ i Plan B, men vill höra mera. Centern är det parti i Värmdö som tydligast drivit plan B som alternativ till det hopplöst havererade förslaget Nya Slussen.

Vi vill inte ha någon bussterminal  Katarinaberget. Det vill moderaterna på Värmdö som nu ställer upp på att Stadens moderatledning ska komma in med ett nytt förslag på bussterminal i Katarinaberget sedan den förra förslaget fallit i mark- och miljödomstolen. Ett farlig, riskfyllt och dåligt förslag som dessutom ger 2-300 meters längre gångavstånd till T-bana och stadsbussar för oss Värmdö och Nackabor.Vi vill heller inte ha den 420 meter långa Stadgårdsledstunneln där krock. och brandrisken är stor.

Skolan: Slå vakt om kyrkskolan och skrärgårdsskolorna och ändra skolorganisationen så det blir verklighet, säger vi i Värmdöcentern.
Bostäder, åt främst ungdomar:Bygg bostäder på pråmar i vattnet i Gustavsbergs hamn för främst ungdomar. Det möts mycket positivt.
Båtpendling från Värmdö till Slussen. Värmdöcenterns förslag om Båtpendling från t.ex Kolvik, Ålstäket och Gustavsberg möts också mycket positivt. Det blir särskilt viktigt under de 8-10 år som Slussen, Danvikslösen, Stadsgårdsleden och Skurubon ska byggas om.
Nacka sjukhus: Gör Nacka sjukhus till akutsjukhus med BB-platser och nattöppet.
Miljön: Vi vill genomföra vårt förslag om en Miljöhögskola eller linje i Värmdö för att stoppa utsläpp och döda bottnar i vårt kustområde. Närodlad mat på skolor och äldreboenden.
För övrigt så blir det nu fortsatt kampanjande på Porslinsmuseet under dagen. Roligt igen.

Inga kommentarer: