tisdag 30 september 2014

Ett korkat, oproffsigt och obegripligt beslut från både S och Mp med obligatoriskt gymnasium med skolplikt till 18-årsdagen. Det blir skolkvotering.
Man kan tvinga barn att sitta i en skolbänk, men man kan inte tvinga någon att lära sig något.Saknar man intresse, eller redan har intresse för något annat, blir det bara fel, fel. Men,oj, efter 18 blir man ju myndig och får bestämma själv och kan hoppa av. Vem har tänkt? Vad har man tänkt?Är det föräldrarna som ska bestämma? Visst,föräldrarna är vårdnadshavare till 18. DU ska gå i gymnasiet, hör sen....Hur tror S-Mp att det blir? Det blir skolkvotering och det vill vi inte ha.

Socialdemokraterna säger att de är ett arbetarparti och Mp är ett friskoleparti där man ska få gå i den skola man vill.
Obegripligt att ett arbetarparti inte vill låga barnen satsa på yrkesutbildningar om de vill det. Ett arbetarparti som inte förstår att alla inte vill bli akademiker. Vad är det man vill från S? Och Mp som öppnade ögonen för friskolorna i Sverige med rätt att både välja var, när och hur mycket. Nu ska alla göra som staten sagt.

Det blir den nya regeringens första stora fråga och det blir deras sista.
Allt förutsatt att man vågar ta upp den och det gör man inte för man förstår att man kommer att förlora i riksdagen och då är det godnatt efter några månader.

Förbifarten uppskjuten - men bara till 1 maj. Men finns det inga pengar blir det ingen motorväg, säger Åsa Romsson.
Miljöpartiet har vunnit första ronden om Förbifarten. Inget  bygge fram till 1 maj. Ska trängselskatten gå till nya motorvägar eller spår och ny kollektivtrafik? Det ska nu utredas och här hamnar frågan i stadshuset och där regerar nu S-Mp och Fi. "Tankevända", "Paus".... Under tiden kommer det fram nya alternativ på räls, där vissa redan finns....och , Nej det blir ingen Förbifart.
För övrigt ska jag nu gå igenom möte med Mälardalsrådet om utskottsorganisation, och prioriterade frågor mm för den kommande mandatperioden.Inga kommentarer: