söndag 28 september 2014

Thorwaldsson fortsätter valrörelsen, aktningsvärda försök, men krockar inte de 30 000 trainejobben med beredskapsjobben?
Visst, det ska uppmuntras att försöka få ner arbettslösheten både hos inlandsfödda och invandrade.Thorwaldssons förslag om bredskapsjobb kommer dock lite plötsligt några veckor efter valet där S föreslagit 30 000 traineejobb för arbetslösa ungefär med samma upplägg som T. Båda är bidragsjobb som också riskerar att slå ut riktiga jobb. Vilket ska man satsa på nu då? Trainee-jobben eller beredskapsjobben? Eller båda? Ska vi bara ha beredskapsjobb??

Samtidigt slår S ut riktiga jobb genom att samtidigt höja restaurangmomsen och arbetsgivaravgiften för unga.
Det är inte så smart och lite svårt att förstå eftersom mycket av valrörelsen och debatten handlat om riktiga jobb i stället för bidrag. Detta säger också Christer Ågren vice vd på Svenskt Näringsliv. Är detta något som ska locka V eller tom något som Jonas fört fram i diskussionerna? Bara en fråga? Men om några dagar får vi se om Löfven nappat på förslaget eller inte? Att LO vill ha inflytande över jobb och villkor det förstår vi men det kan inte vara huvudsyftet.
För övrigt kommer mu tjejerna hit och vi ska leka lite och sedan blir det tennis med Micke. Och vi kör naturligtvis fortfarande ute.

Inga kommentarer: