måndag 8 september 2014

Duellen Löfven-Reinfeldt: Båda ska ha heder av en saklig och sansad debatt. Ingen vann men vem förlorade mest på att han inte vann?
Det var en bred debatt inför valet med två mycket pålästa debattörer . Båda hade bestämt sig för att inte provocera lyssnarna med kritik mot motståndaren och högljudda repliker. Båda vann på det. Men vem förlorade mest på att ingen vann. Det är klart att med dagens opinionssiffror hade R och Allianspartierna vunnit mest på att få ett tydligare genomslag.

Förslagen från sista veckan kan få stor betydelse eftersom de kan avgöra rösten från de 15 procent som inte har bestämt sig. Inga dumma förslag nu i valspurten...
Några av de förslag som kommit de sista dagarna är mindre genomtänkta.
1. Förslaget om höjda arbetsgivaravgifter i banksektorn
är mindre klokt. Alliansen säger ju att oppositionens förslag på höljda arbetsgivaravgifter för ungdomar liksom höjd restaurangmoms ökar arbetslösheten. Då gör det väl det  i banksektorn också. När man måste förklara blir det genast minus.
2.Förslaget om generellt borttaget strandskydd
vid små bäckar och mindre sjöar är heller inte så klokt. Att få Naturskyddsföreningen och Mp emot sig några dagar före valet slår ju direkt mot Centern, och det har vi inte råd med.
3.Förslaget om utökad provanställning från sex till tolv månader,
som presenterades i  morgonekot, är heller inte så klokt. Här får Alliansen och inte minst näringsministern hela facket emot sig LO, TCO och SACO. Och om man vänder på det blir det ännu värre. Oppositionen med S, och V får en öppen dörr i jobbdebatten. "Ska folk behöva gå omkring ett helt år innan en arbetsgivare har bestämt sig om dom duger?" Det blir ju en ny form av visstidsanställning.
Vem tänker? Var finns Schlingman?
För övrigt blir det lite brevlådejobb och sedan kommer riksdagsmannen och distriktsordföranden Per Lodenius ut till Gustavsgården för att diskutera äldrefrågor med inriktning på funktionshindrade. Framåt och uppåt var det men inga fler dumma förslag.

Inga kommentarer: