tisdag 16 september 2014

S-förhandlingarna om ny regering börjar lite underligt med blankt Nej till Vänstern och nya hopplösa föröka att få med C och Fp. 

Lite underlig taktik från  "den erfarne förhandlaren" får jag nog säga när han först bjuder in Vänstern och Jonas Sjöstedt till ett förhandlingsmöte och direkt talar om för honom att han och vänstern inte är aktuella i en ny S-ledd regering med S och Mp. Inte snyggt, och inte heller proffsigt från hans perspektiv. Han försöker igen med C och Fp som han fått Nej av så många gånger tidigare(fast före valet, kanske han tänker). Men det är hans problem...

Stort tapp för Moderaterna när både Reinfeldt och Borg abrupt lämnar politiken. Också lite underligt och mindre klokt från deras perspektiv med två "lame ducks", Reinfeldt i åtskilliga månader.
Det är inte heller mina eller Centerns problem, men visst är det lite underligt. Att R lämnar som statsminister är valets resultat, men att i nästa mening säga att jag också lämnar som partiledare var lite väl snabbt. De två ledande toppolitikerna ska nu ersättas, en ny ekonomisk talesperson efter Borg och en ny partiledare efter Reinfeldt, inte förrän till våren. Båda på väg bort där kraften automatiskt rinner ut.

Riv upp Förbifarten säger forskarna i en artikel på DN debtt dn.se/debatt. Slussen får också en välbehövlig omprövning efter maktskiftet i Stadshuset. Vi ska hjälpa till från Värmdö.
Forskarnas viktigaste och riktiga motiv är att tankarna om Förbifarten är föråldrade och "går på tvärs mot nya transportplaner".Trängselavgiften ska inte betala nya motorvägar, klimatet kräver modern miljövänlig transportteknik, andelen bilresor minskar,kostnaderna kan bli hur höga som hel...
För övrigt reser jag nu in till landstingsstyrelsen med ett förmöte med Gustav om läget efter valet. Roligt att Centern har stärkt sin ställning med ytterligare ett mandat.

Inga kommentarer: