fredag 19 september 2014

Regeringsförhandlingarna går vidare och som jag tycker på rätt väg. Löfven blir den som måste bjuda till mest för att överleva. 

Tycker att uttalandena från Allianspartierna varit förnuftiga. Nej till uppgörelse om budgeten naturligtvis. Man kan inte lova att lägga fram en egen budget i valrörelsen och sedan inte stå för det i riksdagen. Om Löfven klarar detta utan att falla, och det är hans problem, så kommer en vardag och också för riksdagsarbetet där uppgörelser i enskild frågor som friskolan, skolan, försvaret och utrikespolitiken blir naturliga för att hålla både V och Sd utanför. Men vi tar en pilsner i taget.

Den första uppgörelsen bör ske om migration och integrationspolitiken
Det är helt naturligt att Allianspartierna driver på för att uppgörelsen med Mp om flykting- och migrationspolitiken ska breddas till att gälla också S. Jag tycker den ska breddas också i sak till att gälla integrationspolitiken, hur vi ar hand om våra flyktingar och invandrare i Sverige. Här ska Sd hållas utanför och den uppgörelsen bör ingås snarast

Sd som talman - följ den praxis vi har. Allt annat vore en demokratisk urspårning
Nu ser det också ut att bli så att Sd får den 2:e vice talmansposten. Jonas och vänsterns logig haltar och slår tillbaka på den själva. Sd är ett parti som "är i grunden annorlunda", sa Jonas i TT i går.dn.se/ledaren. Det håller inte. Sd är verkligen annorlunda med sin nazistiska och fascistiska historia. men det är Vänstern också med sin kommunistiska. Med det logiken från Jonas skulle heller aldrig Vänstern få någon talmanspost. Nej,följ praxis, och väljarna och så ser det också ut att bli.
För övrigt vill jag inte gratulera Skottland till Nej-segern men det är skottarnas besked och det ser ut att  ha varit en demokratisk och öppen folkomröstning som då ska respekteras. Det kan jag gratulera till.Inga kommentarer: