lördag 20 september 2014

Sammanfattar lite av vad jag sagt och skrivit om förhandlingarna efter valet

Centern ska inte svika, inte vika, hålla Sd och V utanför, skapa frihet för Allianspartierna, se till att det blir bra för Sverige och stärka den gröna identiteten i riksdagen och landet.
Det kan vi göra genom att Fp-C  öppnar för samarbete med S-Mp regeringen om den överlever budgeten. Inte sitta i någon regering, men samarbete i riksdagen. S-Mp måste vara först med att visa samarbetsvilja och komma med förslag om det man vill samarbeta kring. Det ska inte uppfattas som något brott not Alliansen. Tvärtom ger det alla Allianspartier ökad frihet att formulera sin oppositionspolitik och för Fp-C att ställa krav för uppgörelser med regeringen.

Detta blir aktuellt först efter det att budgeten behandlats i riksdagen
och vi vet om regeringen överlever eller ej. Faller budgeten och regeringen får sannolikt Löfven ett nytt bud av Talmannen att bilda regering,också denna fas är Löfvens ansvar. Faller också det blir det nyval.
Jag tror inte det blir så det har bara hänt en gång  tidigare i Sverige, men...

Lyckas Löven bida en ny regering eller regera som S-parti bör Fp-C vara öppna för uppgörelser men det är Löfven som ska komma med förslag- han vet ju vad vi vill.

Blir det nyval då är det helt nya förutsättningar. Den 14 september kan glömmas och C ska fullfölja den starka valrörelsen och bli ännu starkare.
För övrigt var Sonja och jag barnvakter i går hos Emma, Sara och Hanna.  "Läs den där boken om Nisse hos frisören, farfar...".Det tog tre rundor med Nisse innan barnen somnade....

Inga kommentarer: