onsdag 24 september 2014

Positiva tongångar på klimatmötet med världens ledare i New York. Det kan bli något annat i Paris 2015 än vad det blev i Köpenhamn 2009 - men EU ska inte släppa fram några fria utsläppsrätter.
Om Paris ska bli en framgång måste "hela världen" ställa upp och EU är en mycket viktig del av världen. Mitt under denna New York-konferens ska EU-parlamentet rösta om EU-kommissionens förslag om vilka industrier som ska få fri tilldelning av utsläppsrätter i EU under de kommande fem åren. Fri utsläppsrätt...lyssna. Och detta ska EU-parlamentet ta ställning till i dag.

Något annat svar än Nej till hela förslaget finns inte.
Moderaternas Christofer Fjellner  röstar ja för att europeiska företag inte ska flytta ut till andra länder. Det gjorde inte europeiska företag när freoner förbjöds i kylskåp för att förhindra sönderfallet av jordens skyddande ozonlager. Det kommer inte företag att göra nu heller, utan de kommer att byta till förnybara energikällor för att inte väljas bort av kunder och världsopinionen.

Jag utgår ifrån att Fredrick Federley röstar nej till hela förslaget och står för det han och Centern gick till val på i EU-valet den 25 maj - minska klimatutsläppen.
Allt annat vore att direkt lura väljarna och jorden - både hyckleri och haveri.
För övrigt åker jag nu in till möte med KOMPASS styrelsen där vi ska utvärdera den internationella Spårbilskonferensen den 3-5 september på Arlanda och lägga upp strategin för modern miljövänlig transportteknik för framtiden.

Inga kommentarer: