lördag 27 september 2014

Låt Stefan Löfven visa nu först om han överlever hösten - naturliga påtrycknings- och samarbetsområden för C är miljö, energi, klimat, trafik, migration.
Stefan Löfven ska visa hur han klarar av hösten med regeringsuppdraget, ministerlista, Med
S-Mp och S-Mp-V-samarbetet om budgeten. Låt Stefan Löfven också ta kontakterna om bredare samarbete med C- Fp om Löfven överlever hösten. Det är han som behöver samarbete och det är han som ska visa samarbetsvilja. Vi ska vara öppna,visa ansvar men ställa krav.

Om nya regeringen överlever hösten tycker jag migration och integration är naturliga samarbetsområden byggt på den uppgörelse som redan finns mellan Alliansen och Mp
Främst flyktinginvandring men också arbetskraftsinvandring kommer att öka och Centerpartiet tar ansvar, välkomnar, visar öppenhet och medkänsla. Stefan Löfven får visa vad han menar med sina krav på skärpta regler för arbetskraftsinvandring med facklig vetorätt. Skolan kommer säkert upp som ett blocköverskridande samarbetsområde där C också ska vara öppen och där en blockuppgörelser kanske är "minst svår". Det vinner elever,lärare,föräldrar och Sverige på. Centern ska kräva att miljökunskap ska bli ett obligatoriskt ämne redan från grundskolan.

Dra nytta av de många blocköverskridande samarbetena i de 162 kommuner där ingen av blocken har majoritet. Jag har aldrig varit frälst för blockpolitiken och jag tror det är bra att bryta upp den.
Sveriges politiska karta kommer att ritas om efter detta val. Många nya samarbetsmodeller kommer att ta form och det ska vi vara öppna för med inriktning på att finnas i majoriteten. Centern är ett samarbetsparti.
I går såg vi och några grannar "Den skalliga primadonnan" på Boulevardteatern...Nja, säger vi alla. Det var väl inte så...Men smaken är som...

Inga kommentarer: