fredag 5 september 2014

Så är då spårbilskonferensen på Arlanda avslutad med den positiva slutsatsen att Arlanda verkligen kan bli den pilotbana i Sverige som vi behöver för att fler av våra 15 kommuner i KOMPASS skall starta sina projekt.
En fanstastisk konferens på många sätt med oerhört många bra presentationer kring vad som händer i världen om spårbilar i USA, China, Sydkorea och inte minst Arlanda. Mycket positiva inlednigsanföranden av kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, tidigare kso i Värmdö, Lars Brynteson, och Fredrik Jaresved, "Head of Public Affirs" på Swedavia Arlanda. Själv inledde jag med A new Green transportation Deal där modern miljövänlig transporttetknik nu är på väg fram.

Lika roligt var det att i dag lyssna till debatten
med Erik Pelling (S) kommunalråd i Uppsala, Karl Henriksson (kd)ledamot i trafiknämnden i landstinget, Bosse Andersson ( C) landstingsledamot och Centerns ledamot i trafiknämnden liksom Christoffer Fagerberg( Fp) som alla ställde sig positiva med lite variationer till spårbilar på Arlanda. Magnus Hunhammar och Christer Lindström har på ett föredömligt sätt hållit i program och organisation av konferensen där de amerikanska företrädarna  Larry Fabian och Ron Swensson beskriver arbetet med PRT eller ATM-systemen i USA. Presentationen från China visar också att vi kan bli omsprungna om vi inte kommer till skott i Sverige.

Roligt var det och positivt är det. Spårbilen kommer.
För övrigt blir det nu valarbete i morgon på höstmarknaden i Gustavsberg och invigning av spårbilsutställningen i Sundbyberg med Stefan Bergström.

Inga kommentarer: