måndag 6 april 2015

Det är alldeles för många sjukskrivna  för stress och psykiska sjukdomar och det är särskilt kvinnor. Det är för hårda vardagar i dag för många. Livsbalans måste bli vägledande för samhällsplaneringen.
På två år har sjukskrivningarna ökat med 73 procent. Och det drabbar vanligast kvinnor mitt i livet i åldrarna 30-39. Sjukskrivningarna är vanligast i yrken med många dagliga kontakter som vård, omsorg, handel och skola. Vi måste planera vårt samhälle bättre. 8-timmarsdagen och 40-timmarsveckan har  passerats av verkligheten för länge sedan.

 Vi måste ha rätt att arbeta olika mycket under olika tider av livet, mer flexibelt alltså.
Mycket när man avlutat studierna, mindre när man får barn och familj och mer igen när barnen flyger ut och kanske vill man också jobba lite upp i åldrarna. Det är livsbalans. Det är detta min motion till centerns riksstämma handlar om och så här ser yrkandet ut som jag kommer att presentera den 18 april på distriktsstämman:

Att Centerpartiet i det vardagliga politiska arbetet verkar för livsbalans och livskvalite under olika skeden av livet.

Mycket besviken på S-mötet i helgen som inte tycks  bry sig om Nacka och Värmdö i Slussenfrågan.
Nu måste vi fatta beslut annars stannar utvecklingen, säger finansborgarrådet Karin Wanngård. Men vilket beslut som fattas verkar vara mindre viktigt. bara det fattas något... Katarinaberget ska ta emot Nacka- och Värmdöbussarna säg hon, går inte det kan Nacka ta emot bussarna i Sickla.Jo, jag tackar....Det fanns bra kompromissförslag från Curre Hansson och Magnus Nilsson där bussterminalen finns på samma plats som i dag men de hanns inte med....Oj.
För övrigt blir det nu lite förberedelser för nästa veckas resa till Bryssel med Mälardalsrådet.

Inga kommentarer: